REGIONY | Obce | MÍSTNÍ STRÁNKY | Firmy | Restaurace | Ubytování |
Andělskou kavárnu v přízemí hotelu Central na náměstí TGM provozujete od začátku června letošního roku. Je to vaše první kavárna nebo jste již podobné zařízení někdy provozovali či pro něj pracovali?
Je to naše první kavárna! Motivovaly nás naše cesty, jsme typičtí kavárenští vymetači. A ve Dvoře nám ideální kavárna chyběla.
Kavárna je umístěna v přízemí hotelu Central, ve kterém kdysi byla jídelna, poté kadeřnictví, kosmetika a naposledy i kavárna. Jaký byl váš první dojem z původního prostoru?
Doslova katastrofický. Ale dali jsme tomu prostoru šanci. Od března jsme tady byli denně, abychom prostory připravili. Sami jsme si ho navrhli a zrealizovali. Máme rádi duši místa a věcí, velká část ze zařízení kavárny má kus historie nebo nějaký příběh. Například pro vitrínu jsme si jeli až do Jirkova. Cestou jsme si vyzvedli v Teplicích židle, které jsme si sami upravili, stejně jako okenní rámy - ty jsou z jižních Čech. Rozhodně tu ještě nemáme všechno.
Každý, kdo chce provozovat kavárnu, musí mít nějaký cíl - mít nejlepší kafe, zákusky. Na čem je postavena Andělská kavárna?
Nejsme klasická cukrárna, nenabízíme zákusky za 10 Kč. Jsme kavárna, kde si zakládáme na kvalitě od dezertů po vše, co je tu kolem nás. Určitě je to kavárna ve francouzském stylu, k Francii mám velmi blízko, můj bratr tam žije přes třicet let. Zásadní jsou dezerty a samozřejmě vína - zatím máme moravská, ale už máme ověřeného francouzského dodavatele.
Nejdůležitější značkou dobré kavárny je odpovídající servírování a příprava kávy. Jakou kávu nabízíte vy?
Máme výtečnou kávu, značka Coari - je to na zakázku míchaná směs - 60% arabica, 40% robusta - z plantáží v Amazonii. Chystáme se prodávat tuto zrnkovou kávu i s sebou, případně ji zde nameleme. Lidé si mohou však již dnes odnést hotové kafe s sebou (Coffee to go).
Mění se nějak vaše nabídka s příchodem zimních měsíců?
Ano, na řadu přicházejí horké nápoje - zákazníky oblíbenou klasickou letní limonádu změníme na zimní variantu, dá se dělat i jako teplý nápoj. Máme širokou nabídku kvalitních čajů, v nabídce bude nově i Chai Latte a bylinkové sirupy od firmy Camellus. V zimě se nabízíme jako vhodné místo setkání i čekání na smluvenou schůzku v příjemném a teplém prostředí.
Vašim lákavě vypadajícím zákuskům a dortům se těžko odolává. Pečete a připravujete si je sami nebo máte svého osobního dodavatele?
Máme vlastního cukráře. Dorty děláme i na zakázku, vždy z nejlepších surovin. Mezi nejoblíbenější patří bezkonkurenčně čokoládový, potom malinový a Míša (tvarohový) dort. Lidé si sem chodí speciálně i pro tiramisu.
Máte v nabídce nějaký kousek pro cukrovkáře?
Malinový dort má 10 dkg cukru v celkém dortu, je to skutečně minimum na celý dort. Dále i mrkvový, který je z celozrnné žitné mouky a s třtinovým cukrem.
Jaké jsou vaše další plány, co se týče nabídky - zůstanete jen u sladkého nebo se vaše nabídka rozšíří o slané věci?
Určitě chceme rozšířit nabídku i o slané: bagetky a toustíky.
Umíte připravit i akce na míru - narozeninové oslavy či studentské sešlosti?
Nyní máme možnost tyto akce pořádat jen v neděli, kdy je kavárna zavřená a prostor je zde volný pro uzavřenou společnost. Ale vzadu máme ještě jednu velkou místnost, kde nyní připravujeme velký dětský koutek s možností pořádání oslav. Plánujeme tento prostor otevřít během listopadu 2017.
Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho spokojených zákazníků!
Kateřina Sekyrková
Vaše komentáře |