Vyhledej
Královédvorsko > Akce

Divadelní přestavení - výstup z hereckého workshopu Chotěborky 2024

14.07.2024 21:00 - 22:30
Chotěborky pod lípami

Výstup z Letního hereckého workshopu Chotěborky 2024.

Zveme vás srdečně na divadelní představení - výstup z workshopu, které vzniklo v průběhu tohoto týdne v rámci Letního hereckého workshopu Chotěborky 2024. Účastnící po celý týden pracovali na inscenování dramatického textu pod vedením režiséra Martina Modrého, dramaturgyně Karolíny Vaňkové a herce Adama Kořána.
Představení se uskuteční pod lípami u kostela.
Vstupné: zdarma
Pořadatel: DS VTAHU z.s.
Kontakt: Petr David, 776 033 473, woland126@gmail.com

Chotěborky v létě ožijí divadlem!


S nástupem léta přichází do Chotěborek divadelníci a Stará hospoda ožívá hudbou, zpěvem a divadlem. Stejně tak tomu bude i v  letošním roce, kdy se opět můžete těšit na divadelní představení pod širým nebem, která v průběhu jednotlivých divadelních dílen vzniknou a na které bychom vás rádi srdečně pozvali.

První divadelní dílna se uskutečnila v roce 2013 a vzniklo představení s názvem Memento mori inspirovaní legendami o smírčích křížích, které se hrálo v Dubenci, v Lanžově, v Kuksu a samozřejmě v Chotěborkách. Dílna se od roku 2013 konala v létě pokaždé a vznikly různé divadelní tvary, ať už inspirované reálnými událostmi či osobnostmi, nebo volně inspirovaný známými příběhy i divadelními hrami. 

Diváci mohli spatřit, mimo zmíněné představení Memento mori, například Maryšu, Romea a Julii, Komenského Labyrint světa a ráj srdce či legendu o Krysaři. Dále představení inspirované životem K. J. Erbena, o životě a díle architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela, nebo představení Mému národu, které bylo inspirováno záznamy skutečných lidských osudů z vilantické kroniky v období první světové války. 

V průběhu let se formát divadelní dílny různě vyvíjel a do letošního léta se vyprofiloval do třech samostatných bloků určených pro různé věkové a zkušenostmi obohacené účastníky především z řad dětí, mládeže a nově i vysokoškolských studentů. Během léta tak můžete na Chotěborkách navštívit tři divadelní premiéry. Divadelní kusy se odehrají pod širým nebem a jsou určeny široké veřejnosti. Představení vzniká, “zkouší se” až na místě a jedná se tak o intenzivní a soustředěnou tvůrčí a divadelní práci, ke které je místo Chotěborek jako stvořené a samo místo dává jedinečnou atmosféru a přirozený nadhled, který je, nejen pro divadelní tvorbu, nutnou esencí


Co vás čeká nyní?


Letní herecký workshop


Druhý týden prázdnin zavítají do Chotěborek studenti z uměleckých škol, gymnázií i škol vysokých, aby započal již třetí ročník Hereckého workshopu Chotěborky, který je zaměřen na intenzivní hereckou a herecko-režijní práci.

Účastnící po celý týden pracovali na inscenování dramatického textu pod vedením režiséra Martina Modrého, dramaturgyně Karolíny Vaňkové a herce Adama Kořána. Cílem je rozvoj hereckého vnímání a hereckých dovedností. 


Workshop bude zakončen veřejnou předváděčkou v neděli 14. 7. v 21:00 pod lípami u kostela na Chotěborkách.

 

Realizace Letního hereckého workshopu je finančně podpořena Královehradeckým krajem, za což velmi děkujeme.


Více  Leták  
Datum zveřejnění: 13.07.2024

Komentáře
 
Přidat komentář
Vypsat označené komentáře
Vypsat všechny komentáře
Zobrazit všechny chronologicky

22.07.2024 - Pozor na odkloněnou trasu na železniční trati Prahy - Hradec Králové - Trutnov: rychlíky linky R10 budou během plánované výluky zastavovat místo stanice Praha-Libeň ve stanici Praha-Vysočany od úterý 16. července nepřetržitě do soboty 24. srpna 2024.
15.07.2024 - České dráhy vydaly zprávu, která v těchto horkých dnech upozorňuje na vyšší pravděpodobnost závad na infrastruktuře i na vozidlech a souvisejícímu omezení vlakové dopravy. Na jakkoliv dlouhou cestu vlakem si s sebou vezměte dostatek tekutin.
10.06.2024 - Z důvodu závady na hlavním přívodu pitné vody je uzavřené Tyršovo koupaliště - do odvolání.

Volná pracovní místa

Učitel/ka fyziky (ZŠ Schulz. sady)

Učitel/ka informatiky (ZŠ Schulz. sady)

Učitel/ka Hv, Pč (MŠ a ZŠ Bílá Třemešná)

Terénní pečovatel/ka (Diakonie ČCE)


Kalendář akcí